Mama-dama-salama …nešto kao nastavak na prijašnji post!

Nas pet prija, kao pupčanom vrpcom vezane od školskih dana…i uvijek ona: ništa nas neće rastaviti! U godini dana sve smo se udale, sve po par mjeseci razlike.

Dvije su se odmah prihvatile uloge žene i kućanice i naši izlasci, kafenisanja i tračanja su vrlo brzo nestali, a i telefonski pozivi su bivali sve rijeđi…Nas tri smo nastavili po starom. Znalo se koji dan u sedmici je rezerviran samo za nas…Ubrzo se dogodilo i majčinstvo i opet kao da smo dogovarale…u dva mjeseca razlike smo sve tri rodile. I tu se povlači jedna prija, jer zaboga ona je sad majka i žena! Ostadošmo nas dvije haharke…i sve po starom uz bračne kompromise…

 

Može me shvatiti ko god i kako god hoće, ali ne mogu se načuditi ženama koje stupanjem u brak stopiraju sve svoje društvene aktivnosti, a sva tema razgovora se svode šta je kuhala, oprala, razgrnula, gdje je mlijeko jeftinije, koliko je meso poskupilo…U klinac! Meni je 29! Još sam puna energije, elana i dobre vibre…i to moram, ali stvarno MORAM negdje ispuhati…Društveno sam biće i volim moving! Nastojim biti dobra majka i žena i ne smatram da sam išta lošija od njih, ali u kuću me nitko ne može zatvoriti i svesti moj život na kuhanje, pranje, peglanje…Moj muž ima običaj reći da me se zatvori na 5 dana u kuću da bih umrla…i baš se mislim-u pravu je!

 

P.S. Sve buduće, sadašnje, bivše mame… www.majkahrabrost.com

 

pcelicamaja
U knjizi života postoji jedna prazna stranica, na kojoj će na kraju pisati: Ja sam kakva jesam i takva ću uvijek ostati!!

15 komentara

  1. ti izgleda imas problem kao i ja. svakom se opravdati za nesto u cemu uzivas. Pa, naravno, da nisi losa ako izadjes s prijateljicama, pa kad ja dodjem ima da izadjemo :), i da se izduvas.
    Uzivaj kad ti je Bog dao. Tebi pricam a kad bi meni doslo do mog malog mozda da se vise ne opravdavam nikom za sve sto radim u zivotu.
    Sretno, i uzivaj u svakom trenutku s prijateljicama i uopste u zivotu.
    Eto, sad cu i kod tebe napisati post 🙂

  2. -srcempišem: Ma neeee, samo me ispi.de komentarima tipa: i ovo je majka, pih!! Onda bih urlala!! :))) evo vidiš da se odmah žestim.
    -Lunjo: malo je ovakvih kao on…
    -Klocka: da curetak :))) još uvijek u glavi brojim 23, ali samo u glavi.

  3. A kako je to glupo!!!Samo ti uživaj draga.Dok te muž voli takvu kakva si, a djete ja sretno i zbrinuto šta ima kome da se pravdaš.A od tih što trže da im se pravdaš traži nek ti plate 10km po opravdanju!!!ODMAH će se razbježati!!!;)

Komentariši