beats by dre cheap

ŽIVko ili Nemir!

Još uvijek nemam osposobljeno radno mjesto, pa mi je time i ograničen pristup internetu, a kad sam doma, onda baš i nemam volje za pisanje. Šta da vam kažem? Od poroda, privikavanja na novu životnu ulogu, svakodnevnog deveranja sa bebačem, do ponovnog povratka na posao….desilo se puno toga.

Ne bih se vraćala unatrag, ali samo ću vam reći, čitam postove od Traty kako je ona sve lijepo posložila sa svojim curetkom i onda se pitam gdje sam ja sve pogriješila!

Moj sin se trebao zvati ŽIVko!! Sa petnaest dana se okrenuo u krevetu bočno, izbacio noge kroz ogradu i mlatarao njima, sa 4 mjeseca je počeo puzati unazad, sa 4 i po puže naprijed i ne poznaje prepreke, sa 5 i po se diže uz krevet i šeta ili se baca na leđa, sa 5 mjeseci je skužio kako izaći iz autosjedalice (jaje) ako nije svezan… Cijelu noć je prespavao svega dva-tri puta i to kad je bio manji, a sada imamo buđenje svako pola do sat vremena uz priču da-da-da ili ta-ta-ta i grlati smijeh! Uspavljivanje svaki dan na drugi način jer ono što mu je pasalo sinoć danas već ne paše! Ako ga pustim da plače, onda je to 2-3 sata plača, bez obzira što sam ga nakon 5 minuta uzela na ruke i rekoh li da to traje dok ne promukne od plača?! Ma šta da vam kažem, mali je pravi nemir i kad sam sa njim trebam 16 očiju otvoriti! Šta god nađe trpa usta, u šetaljki je sve zidove obio, ako sjednemo jesti (iako je on taman pojeo) plač sve dok ga ne sjednem za stol i pustim ga da mlatara po stolu…

Kad sam zatrudnila rekla sam sebi da ću biti oštra mama koja neće svome djetetu dopuštati sve i svašta, ali ukakio Mujo u startu!! I sve mu zaboravim kad mi se onako slatko nasmije i počne brojati da-da-da!!

Stižu me sjećanja...
http://pcelicamaja.blogger.ba
18/03/2008 13:55